HEM 
 BYAR 
 EVENEMANG 
 BO & BESÖKA 
 KARTA 
 FOTOALBUM 
 FÖRENINGAR 
 FÖRETAGSREGISTER 
 VÄSTANFJÄLLSGRUPPEN 
 FJÄLL NYTT 
 MJÖSJÖBY SKOLA 50ÅR  
 FISKE 
 KONTAKTA OSS 
 LÄNKAR 
 TILL SALU 
 KARLSBÄCKSGÅRDEN 
 ANNONSER 
 VÄG 535 


Lillänget
Välkommen till Lillänget - en naturskön plats vid Lögdeälven. Här kan du njuta av den outbygda skogsälven och lära känna dess historia som fenomenal timmertransportör.

Skogsälvens hus
"Flottar museum" Utställning som berättar om timmrets väg från skog till hav. Bilder, redskap och modeller ger en glimt av den teknik och de insatser som krävdes vid flottningen. Du möter flottare med färg, bland annat i de filmer som visas.
Kontaktperson och bokning: Enar Strandberg 0932-106 50, 070-216 89 10

Flottarkoja
En koja har byggts vid lögdeälvens strand med gamla härbärgen som förebild. Timrade väggar, träbritser och en eldpall i kojans mitt ger den rätta flottarkänslan. Här serveras fika eller mat vid speciella tillfällen. Det är också möjligt att äta sin matsäck i kojan - eller att prova sängplatserna!

Friluftsliv.
Den outbyggda Lögdeälven är populär bland fiskare och vandrare. Inte så konstigt - fisket efter lax, havsöring och harr är av hög klass, och naturen erbjuder många fina miljöer för växter och djur. Älven är också känd för sina ravinlandskap, nipor och grottor.

Lögdeälvens Vildmarksled
Vandringsleden längs Lögdeälven är totalt 85 km. Varav 32 km går genom Bjurholms kommun och 53 km genom Nordmalings kommun 53 km. Det finns 15 vindskydd och 5 övernattningsstugor

Camping
Vid Lillänget strax utanför byn Karlsbäck finns en vildmarkscamping.
Där finns platser för husvagnar och tält. Tillgång till vedeldad bastu, eldstäder, vindskydd och torrdass som är handikappanpassat.


Skoterleder
Vintertid finns det välpreparerade skoterleder längs båda sidor om Lögdeälven med anknytning till Vildmarksledens vindskydd och övernattningsstugor.
Mer info se
www.vfsk.se